Over Geopoints

Geopoints is specialist in het vastleggen en verwerken van 3D-scans. Met behulp van 3D-scandata voeren we reverse engineering en kwaliteitscontrole uit voor diverse toepassingen in zeer uiteenlopende industrieën. Na het doorgronden van uw vraagstuk, kiezen we uit verschillende hardware en software, waar we ruime ervaring mee hebben, de beste oplossing. We kunnen uw hele 3D-scanproces op ons nemen of u adviseren en trainen om zelf met 3D-scanmethoden te werken.

Reverse engineering
van 3D-scan tot bruikbare data

Een 3D-scan levert vaak een puntenwolk met miljoenen meetpunten. Geopoints vertaalt die scandata tot een file die bruikbaar is voor uw toepassing. Iedere toepassing vraagt namelijk een specifieke aanpak. Het maken van een 3D-scan is tegenwoordig relatief eenvoudig. De moeilijkheid zit meestal in het verwerken van de scandata tot een bruikbare CAD-file. Hierbij zullen bijvoorbeeld oneffenheden op het oppervlak moeten worden glad gestreken, terwijl andere schijnbare oneffenheden moeten worden behouden, omdat ze een onmisbaar onderdeel van het origineel vormen. Een standaard aanpak om 3D-scandata te verwerken, is niet voorhanden, omdat iedere toepassing anders is. Geopoints kent alle gangbare verwerkingsmethoden en verdiept zich in korte tijd in uw bedrijfsproces om tot een oplossing van uw vraagstuk te komen.

Kwaliteitscontrole
kwaliteitscontrole door middel van een 3D-scan

Een 3D-scan is een krachtig hulpmiddel om de kwaliteit van een product te controleren. De vorm en de afmetingen van een product zijn immers exact vast te leggen met een 3D-scan. Kwaliteitscontrole door middel van een 3D-scan is echter meer dan het over elkaar heen leggen van 3D-scandata en CAD-tekeningen en vervolgens kijken of de verschillen minimaal zijn. Om 3D-scandata en CAD-data doelmatig te kunnen vergelijken moeten ze zorgvuldig worden uitgelijnd rond de functionaliteit van het product. Hiervoor is begrip van de toepassing van het product noodzakelijk. Het uiteindelijke doel, een betrouwbare rapportage waaruit een opdrachtgever de juiste conclusies kan trekken, bereiken we in goed overleg met de opdrachtgever.